En el grup de 3er i 4rt la paraula Escoltar estava amagada i li feia por sortir. Por de no arribar a tothom, por de no tenir temps per pensar què dir, por que ningú li donès importància,por dels crits…. així que vam demanar al texturitzador ajuda i allà hi era: la paraula ESCOLTAR.

Primer va sortir disfressada d´un coDSCF9124nte Qué m’escoltes Berta? de la Jùlia Prunés. On la Berta no sap escoltar  i tan sols es preocupa de dir la seva. I d´altra banda quan no se sent escoltada. Així després d´explicar-lo i escenificar-lo vam fer una xerrada de com es sentien Escoltant i com quan no eren Escoltats. Va ser molt interessant ja que posaven experiències molt concretes, quasi totes quan no eren escoltats. Així van arribar a mostrar empatia quan no escoltaven.

Amb la Berta vam apendre a Escoltar de forma activa, desde el Cor. Sense temps i sense presses ja que la Caixa facilitadora de converses guardava tot el que impedia la comunicació personal: móbils a deshora, presses…

Un altre dia van ser ells i elles que tenien que parlar inventant un conte amb unes imatges concretes. Primer s´escoltaven entre ells per crear el conte (podien dibuixar-lo o escriure´l) i després eren escoltats pel grup. Aquí cadascú va prendre conciència del que més li costava.
DSCF9060

DSCF9094

Una vegada la paraula ja estava visquent entre nosaltres, li vam donar significat propi : cada nen/a escrivia el que significava per ell/a.DSCF9098

Hem après a escoltar amb tot el cos, la mirada, el cor…en fi,  A ESCOLTAR de veritat i encara que a vegades no hi ha temps, ser conscients i posar paraules. I esperem que mai ens abandoni!!!!