Dia a dia ens entusiasmem observant i acompanyant el joc lliure que els nens i nenes de l’Escola Badalona Port fan amb els diversos materials que troben al pati.
En primer lloc, cal destacar la Sorra i tot el que aquesta els desperta : des de fer el menjar d’un restaurant, a fer escultures plenes l’art , el descobriment d’un jaciment ple de fòssils de dinosaures o la construcció d’una presa….,

IMG-20151026-WA0014 IMG-20151026-WA0011

 

D’altre banda les construccions amb les caixes i les rodes, fent del joc simbòlic recreacions plenes d’imaginació.

 

En tot això la figura de la monitora acompanya, intervenint tan sols quan s’escau per integrar algun nen al joc (sobretot els nouvinguts), per continuar dinamitzant-lo (quan ja es mort , donant més vida. Ex. Reconstruïm l’esquena del dinosaure amb tots els “fòssils” trobats) o per ajudar a resoldre un conflicte (sempre vetllant perquè puguin dir el que no els agrada i cobrant protagonisme en la solució).

Avui,amb unes caixes, dues rodes i uns quants cubells hem construït la representació d’aquestes textures tan riques i familiars que cada vegada redescobreixen i inventen. Anomenant-lo “El Racó Sensorial del Pati” : cubells de Sorra Fina, Fang, Sorra amb aigua, boles, “piruletes” (boles amb pal), pedres i aigua. Tot d’una per continuar manipulant i experimentant.
Ha sigut una experiència molt maca: els grans s’han organitzat per donar vida a aquesta “fira” sensorial i han convidat als petits a mesura que anaven sortint. S’ho passaven pipa doncs jugar amb totes les possibilitats que té la sorra és quelcom familiar per a ells i la presentació del Racó feien una experiència única. Això si, s’han embrutat molt, però la diversió s’ho feia venir bé, només calia veure les cares d’alegria !!!!!

IMG-20151027-WA0020 IMG-20151027-WA0024