El conte sempre es present en el nostre dia a dia al temps del migdia. A més de vincular-nos amb els infants , desperta i manté viu les emocions que en el seu temps lliure ens mostren. I d’aquesta manera les acompanyem i posem paraula, ajudant-los a créixer.
Ens agrada que la Màgia del conte viatgi pels diferents racons del menjador: al llitet els petitons, asseguts en rotllana al mig del passadís abans d’entrar a classe, estirats a terra de psicomotricitat, a un amagatall del pati…. L’espai que ocupa el conte sempre és acollidor i parla de proximitat, de familiaritat, de tendresa, de parar el temps i fer-lo nostre….
Així hem per començar a “tastar” els contes , us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge tan emocionant….
Vet aquí una vegada, els contes dels menjars van sortir al pati esperant que algú els donés vida…Així petits i grans van conèixer al tauró fet de fideus, les coliflors que menjaven els primitius, la invasió de les llenties, els dinosaures que menjaven xuxes….

descarga

I què bonic veure els nens i nenes compartint la lectura sense diferències!!!! I ajudant als més petits….

.
.

I continuem el viatge pel món de les emocions….Començant a treballar la POR a la foscor a P3, ens endinsem a l´ALEGRIA amb el conte L´alegria de l´Univers.  En ell, unes estrelles desapareixen doncs són raptades per un pirata que no vol la foscor…Així, treballem l’alegria, estar contents, el compartir i també la por, l’agressivitat, l’egoisme… tot igual d’important per donar llum fins i tot a les coses més fosques.
El més màgic del conte,es que els nens i nenes s’ho passen de meravella, a la vegada que treballem el seu simbolisme. Ara les migdiades no són tan fosques i podem veure que l’alegria moltes vegades amagada, es present per tot arreu!!!!!!
.

.